Dirk Duurzaam blogt

Aangenaam, Dirk Duurzaam is de naam. Mag ik mij even voorstellen. Ik ben Langedijker tot in mijn hartvaten. Het lange lintdorp met sloten, vaarten, akkers, dijken en kool tot aan de einder.

Ik doe mijn achternaam eer aan. Duurzaam ben ik en dat vind ik niet alleen. Ik ben uitgeroepen tot duurzaamste inwoner van Langedijk en stond in 2016 in Trouw’s duurzame top 100 op de 13e plek! Dat maakt me trots, maar ook verantwoordelijk.

In deze blogs schrijf ik de wereld een stukje beter. Ik leid u graag door duurzaamheid, millenniumdoelen, Fairtrade en andere dagelijkse beslommeringen. Hopelijk wordt u net zo geïnspireerd als ik.

Een duurzame groet,

Dirk

Dirk Duurzaam
shoppen

Dirk Duurzaam | Shop de vrede bij elkaar

18 december 2017

Enkele weken geleden werd ik blij verrast door een artikel in de NRC: Amsterdam wint rechtszaak om ja-ja-sticker. Ik pleitte in april in deze column voor een wijziging van de brievenbussticker. Plak alleen een Ja/Ja-sticker op de brievenklep als je reclamefolders wilt ontvangen. En niet andersom, zoals nu het geval is. Zit er geen sticker…

Lees meer
rainy day

Dirk Duurzaam | It’s a rainy day, hallelujah!

2 november 2017

Terwijl ik uit het raam kijk en de regen weer met bakken uit de hemel komt vallen, gniffel ik luid. Ja, met een glimlach van oor tot oor fluit ik een vrolijk wijsje. Sinds een tijdje word ik ontzettend blij van regen, ook al is het overvloedig. Op elke regenpijp heb ik namelijk een grote…

Lees meer
zwerfaval

Dirk Duurzaam – Statiegeld

3 september 2017

    Je kan erover blijven zeuren of je gaat aan de slag. Ik doe beide. Ben al een tijdje bezig om zwerfafval op te ruimen. Het is toch een soort tic en ik moet zeggen, het werkt verslavend. Ik loop vaste rondjes door het dorp met m’n grijpertje en vuilniszak. Thuisgekomen heb ik in…

Lees meer
vlieg er es uit

Dirk Duurzaam – Vlieg er es uit

3 juli 2017

Ik ving in de trein terug uit Amsterdam het volgende gesprek op: A: Waar ga je naar toe op vakantie? B: We gaan eh eh. Ja, hoe heet ook al weer. Weet ik veel. Het is in Gambia, Turkije of nee Spanje, geloof ik. Het is in ieder geval naar de zon. Daar hebben we…

Lees meer
taart

Dirk Duurzaam – Help een verjaardag!

29 mei 2017

Ik heb ze ook vrienden en familie. Gelukkig maar. Ben ik ook heel blij mee. Ik bezoek ze graag, maar moet ook naar hun verjaardagen. Dat op zich is nog zo erg. Dan spreek je gezellig wat mensen. Het gaat mij meer om de onvermijdelijke zoete en zoute verleidingen die ik voorgeschoteld krijg. Je kent…

Lees meer
reclame in brievenbus

Dirk Duurzaam – JA – NEE – TENZIJ stickers

28 april 2017

Elke dag zie ik tieners door de straat lopen met fietstassen of oude kinderwagens vol blaadjes, kranten en andere folders. Regen, wind en zonneschijn deert ze niet. Ze bezorgen mijn krantenbakvulling trouw. Zo kunnen ze eens per week van dat hongerloontje een cola of een Twix in de schoolkantine halen. Wat ze door de brievenbus…

Lees meer