Zaterdag 14 juli is het zover de Duurzame Doe Dag!

duurzame doe dag
w4w_logo

Alles in het teken van water – om in te spelen, maar ook om te drinken. Schoon drinkwater is van levensbelang. Het kinderkoor uit Bukomansimbi(Oeganda) bezoekt ons tijdens deze spetterende waterdag in en rond het zwembad De Bever.

De kinderen van het Jan Arentsz college gaan op tegenbezoek. Niet met lege handen maar met een waterfiltreersysteem voor de school van deze kinderen. Zij nemen zelf een aantal mobiele waterfilters mee voor de gezinnen rond deze school in de gemeenschap van Bukomansimbi.

Millenniumgemeente Langedijk Supports ondersteunt hun projekt van harte! U kunt uiteraard ook wat doen – Met een kleine bijdrage via de Doneerknop.

Waves 4 water is een organisatie die in meer dan 80 landen hulp biedt, tijdens natuurrampen, maar ook in situaties waar gebrek aan schoon drinkwater de gezondheid van de lokale bevolking bedreigt. In Bukomansimbi wordt het water vaak gehaald uit stilstaande poelen. Door de waterfilters worden de watergedragen ziekte verwekkers tegengehouden. Zo dragen wij bij aan de gezondheid van de kinderen uit Bukomansimbi.

Gemeente Langedijk heeft ons ook een aantal filters toegezegd. Wij streven naar 50 filters. Doet u mee?

Tijdens de Duurzame Doe Dag delen wij kaartjes uit waarop u kunt aangeven hoe u op water zou besparen. De meest verrassende oplossing verdient een Dorstige Dopper, gedoneerd door de fairtrade cadeauwinkel Fair-Nu.

Tijdens de duurzame doe dag bieden wij het kinderkoor symbolisch de eerste waterfilters aan!