Lezing energiebesparing | 15 februari | Veldzorg | 19:30

energiebesparing met zonnepanelen

zonnepanelen

Op donderdag 15 februari organiseert Millenniumgemeente Langedijk bij stichting Veldzorg een lezing over energiebesparing. De bijeenkomst is onderdeel van de (voorbereidingen op het) Klimaatstraatfeest. Daar doen ook inwoners van de gemeente Langedijk aan mee.

Namens AlkmaarEnergie houdt Arjen Slooves die avond een lezing over de praktische kanten van het opzetten van een duurzame buurt. Daarbij dient het Rembrandtkwartier in Alkmaar als voorbeeld. Die wijk eindigde in 2012 op de eerste plaats in de lokale Energiewedstrijd. Sindsdien zet een groot aantal wijkbewoners zich in voor het welzijn van hun buurt en verduurzaming van de samenleving door samen energie te besparen.

Voorzien in eigen energiebehoefte

Net als AlkmaarEnergie, streeft Millenniumgemeente Langedijk naar een volledig duurzaam en energieneutrale gemeente die in haar eigen energiebehoefte voorziet. Dat is mogelijk door zo veel mogelijk duurzame energie op te wekken in combinatie met een maximale besparing op het energieverbruik. Dat kun je niet alleen, daarom slaan steeds meer inwoners de handen ineen. De praktijk wijst uit dat die samenwerking goed is te realiseren binnen een energiecoöperatie. Daarvan zijn er momenteel ruim 300 van in Nederland. Langedijk is begonnen met het opzetten van zo’n coöperatie.

Opzetten energiecoöperatie

Arjen Slooves gaat op 15 februari in op de mogelijkheden van een duurzame gemeente en licht de praktische kanten van het opzetten van een energiecoöperatie toe. De spreker is verbonden aan Area Bouwdesk, een non profit platform waarbij investeren in een duurzame leefomgeving centraal staat. Zijn motto is dat dat een groep enthousiaste, gelijkgestemde mensen veel kan bereiken door kennis, inzet en ervaringen te delen. Dat is in Alkmaar gelukt, dan moet dus ook mogelijk zijn in Langedijk. Hoe we dat kunnen realiseren? Daar gaat de bijeenkomst op donderdag 15 februari in Veldzorg over.

Veldzorg bevindt zich aan Dorpsstraat 86 in Broek op Langedijk. Parkeren kan op loopafstand, voor de deur is er geen parkeergelegenheid. De toegang is gratis, de zaal gaat om 19.30 uur open en de avond eindigt naar verwachting rond 21.30 uur.