Klimaatstraatfeest 2018

feestbudget

Wonen zonder aardgas

Sanne Dietz, projectmanager van het Klimaatstraatfeest bij het HIER klimaatbureau:

“Deze jubileumeditie van het Klimaatstraatfeest staat in het teken van aardgasvrij wonen. Bijna alle Nederlandse huizen zijn op dit moment aangesloten op het gasnet. Maar om aan de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs te voldoen, moeten we allemaal van het aardgas af. Deelnemers die meedoen met het Klimaatstraatfeest komen alvast voorzichtig in aanraking met de eerste stappen naar een aardgasvrij huishouden en leren meer over de verschillende duurzame alternatieven voor verwarmen, koken en warm water. Natuurlijk wel op een zo leuk mogelijke manier!”

Start met 500 punten!

Doe mee met je eigen straat, team, collega's, familie en win een feestbudget! Je kunt je tot en met 28 februari 2018 aanmelden.

Op de Dag van de Duurzaamheid, is de tiende editie van het HIER Klimaatstraatfeest van start gegaan. Gemeente Langedijk is deze editie wederom partner van het Klimaatstraatfeest.

Daarom starten inwoners de energiebesparingswedstrijd met een voorsprong van maar liefst 500 punten.

Acties

• Als u met uw straat een warmtescan van uw huis wilt, kunt u zich opgeven bij de gemeente.
  • Binnenkort een inspirerende lezing  over ‘buurtkracht’.
feestbudget

Over het HIER Klimaatstraatfeest

Het HIER Klimaatstraatfeest is al tien jaar lang de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Deelnemers verdienen klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen tijdens het stookseizoen; van 10 oktober 2017 tot en met 31 maart 2018. Het team dat de meeste punten heeft verzameld door energiebesparende acties uit te voeren wint prijzen met een waarde tot wel 5.000 euro. Kijk voor aanmelden en meer informatie op www.klimaatstraatfeest.nl.

Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau en Buurkracht. Daarnaast werkt het Klimaatstraatfeest samen met verschillende Nederlandse gemeenten.