Weggooien? Mooi niet!

Waar en wanneer

Elke tweede woensdag van de maand van 13:30 tot 16:00 in Winkelcentrum Broekerveiling voor (elektrische)      apparaten.

Elke vierde woensdag van de maand van 14:00 tot 16:00 in het Behouden Huis te Oudkarspel voor (elektrische) apparaten en naaiklusjes.

Kleding naaien

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn.

Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd en staan vaak zelfs ongewild aan de kant.

Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut. Het Repair Café brengt daar verandering in!

Onze gepassioneeerde en zeer technische vrijwilligers helpen u om uw broodrooster, koffiezetapparaat of bijvoorbeeld een spijkerbroek te repareren.

De reparaties worden gratis uitgevoerd, maar een bijdrage in de fooienpot wordt zeer gewaardeerd!

Repair Café nieuws

Repair Café – 13 december

11 oktober 2017

Op 13 december is het Repair Café in de Sociale Winkel (naast de reiswinkel)  .  De middag in het Behouden Huis gaat 27/12 niet door vanwege de kerstreces. In januari staan we op 10 en 24 januari voor u klaar.    Het Repair Café richt zich op een breed publiek. Jong, oud, arm of rijk, bij ons…

Lees meer

Repair Café start weer na de zomer

30 juli 2017

Elke tweede woensdag van de maand in de Sociale winkel in winkelcentrum BroekerVeiling en elke vierde woensdag van de maand in het Behouden Huis te Oudkarspel is er een Repair Café. Daar verrichten ervaren reparateurs samen met de bezoekers herstelwerkzaamheden. Idealiter kan de eigenaar de volgende keer daardoor zelf aan de slag. Het op peil…

Lees meer