Eerlijke Fietstocht

Op donderdag 11 mei vond de Eerlijk Winkelen Fietstocht plaats.  Onderweg was er koffie met wat lekkers in een Alkmaarse Natuurvoedingswinkel.

Millenniumgemeente Langedijk en de Sociale Winkel organiseerden samen deze (h)eerlijke fietstocht. Die vindt plaats onder leiding van Vera Verver. De dertig kilometer lange route ging door Langedijk, Heerhugowaard en Alkmaar.  Vera begeleidt ook diverse wandeltochten vanuit de Sociale Winkel. Daarin staan meedoen en gezelligheid voorop. Dat gold ook voor deze fietstocht: het plezier was belangrijker dan de prestatie! Al kwamen we tijd te kort om de hele ronde af te maken.

Duurzame hotspots

De route ging langs verschillende duurzame hotspots in Langedijk en omgeving. Die werden bezocht om er wat te kopen of te nuttigen.

Ongeveer driekwart van de tocht was er een stop bij speelpark De Swaan. Daar werd  Fairtrade koffie of thee  geschonken met krentenbrood geserveerd. Na afloop kregen alle deelnemers een zakje bloemenzaad van de Hortus uit Alkmaar en een folder met de route. Met het zaad kan tien vierkante meter grond worden ingezaaid. De bloemen hebben de kleuren van de vier Global Goals van Millenniumgemeente Langedijk.

De routefolder is onder meer nog verkrijgbaar in de Sociale Winkel.