Eerlijke fietsroutes in de regio

Fietsen in de regio

In Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk zijn 3 eerlijke, biologische fietsroutes voor u uitgezet. Doe de fietstas achterop en geniet van een mooie duurzame fietstocht door de regio, waarbij u o.a. veel biologische producten langs de weg kunt kopen. Vergeet vooral niet de EerlijkWinkelen App op uw telefoon te downloaden voor alle informatie over eerlijke winkels!

De fietsroutes voeren langs duurzame initiatieven en activiteiten om te bekijken, te bezoeken of te kopen: kleding, cadeautjes en voedsel gemaakt onder eerlijke omstandigheden voor mens en milieu. En natuurlijk verse biologische producten. De routes variëren van 30 tot 35 km. Onderweg zijn er gelegenheden om een verantwoord kopje koffie/thee te drinken met een biologische broodje.

Duurzame regio De drie gemeenten hebben dit initiatief genomen, omdat zij staan voor duurzaamheid. Zo heeft elke gemeente een EerlijkWinkelen route, te downloaden met de Eerlijk Winkelen App en zijn er diverse duurzame ‘hotspots’ te zien, zoals volledige energieneutrale woningen openbare watertappunten en windmolens. Daarnaast willen de gemeenten de variatie en schoonheid van stad, dorp en polder laten zien. Recreëren dichtbij huis is namelijk leuk en goed voor het milieu.

Landelijk op de kaart De duurzame fietsroutes worden ook aangedragen voor het Duurzame dinsdag koffertje om het landelijk uit te rollen. Dit koffertje bevat landelijk duurzame initiatieven en wordt op de eerste dinsdag van september aangeboden aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu.

De kaart met de fietsroutes zijn verkrijgbaar op het stadhuis/gemeentehuis van Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk of als pdf- bestand te downloaden via de websites van de gemeenten en www.eerlijkwinkelen.nl en hier op de site.